Δευτέρα 18 Μαΐου 2015

Παιδική «Ολυμπιακή» Χορωδία της ΕΘΝ.Ο.Α.

999999999999999


























Η Εθνική Ολυμπιακή Ακαδημία της Ελλάδας (ΕΘΝ.Ο.Α.), για τη στελέχωση της νεοσύστατης Παιδικής Χορωδίας της, κατόπιν ακρόασης και αξιολόγησης, επέλεξε 120 μαθητές, ηλικίας 8-14 ετών, δημοσίων και ιδιωτικών σχολείων της Περιφέρειας Αττικής. Από το σχολείο μας συμμετείχαν τρεις μαθήτριες και επιλέχθηκε η μαθήτρια Σαριδάκη Ελένη, που βαθμολογήθηκε με Άριστα.

Για την ακρόαση οι μαθητές, προαιρετικά, προετοιμάστηκαν στην ερμηνεία της δεύτερης στροφής του Ολυμπιακού Ύμνου καθώς και στην επωδό του αγγλικού τραγουδιού «We are the World», μετά από ειδικό υλικό με παρτιτούρες και βίντεο που η ΕΘΝ.Ο.Α. έστειλε στις σχολικές μονάδες.
Η Επιτροπή Αξιολόγησης των μαθητών για την παιδική Χορωδία της ΕΘΝ.Ο.Α. ήτανι: ο συνθέτης Δρ. Νίκος Ξανθούλης, η εκπαιδευτικός Claudia Ayala – McS Manhattan School of Music, ο εκπαιδευτικός- πιανίστας και μαέστρος Δημήτρης Παπαθεοδώρου – McS και η εκπαιδευτικός Αναστασία Καραχρήστου πτυχιούχος στο σύστημα orf.

Οι επιλεχθέντες μαθητές θα παρακολουθούν δωρεάν μαθήματα μουσικής, σε εβδομαδιαία βάση, από διακεκριμένους εκπαιδευτικούς μουσικής παιδείας. Δωρεάν επίσης θα παρέχεται η επίσημη ενδυμασία των παιδιών στις εμφανίσεις της χορωδίας.
Στόχος ίδρυσης της συγκεκριμένης χορωδίας είναι, κυρίως, η ερμηνεία τραγουδιών Ολυμπιακών Αξιών και του Ολυμπιακού Ύμνου από παιδιά τόσο στις επίσημες αθλητικές δράσεις της χώρας, όσο και στις επίσημες εκπαιδευτικές δράσεις της ΕΘΝ.Ο.Α. και της ΕΟΕ.
  





Δεν υπάρχουν σχόλια: