Κυριακή 8 Οκτωβρίου 2017

Τι ώρα πρέπει να κοιμηθεί ο μικρός μαθητής;

      Σύμφωνα με τους ερευνητές και ψυχολόγους όλοι οι άνθρωποι, ιδιαίτερα τα παιδιά, έχουν συγκεκριμένες ώρες ύπνου και καλό είναι  οι γονείς να τις εφαρμόζουν όσο γίνεται πιο αυστηρά. 

    Όταν το σώμα των παιδιών δεν ξεκουράζεται όσο έχει ανάγκη, μπορεί να νιώθουν κουρασμένα ή νευρικά, ή μπορεί να μην σκέφτονται καθαρά. Μπορεί να δυσκολεύονται να ακολουθήσουν οδηγίες ή μπορεί να εκνευρίζονται και να θυμώνουν με το παραμικρό. Μια απλή σχολική εργασία, μπορεί να τους φανεί αδύνατη ή μπορεί να μην έχουν δυνάμεις να παίξουν το αγαπημένο τους παιχνίδι, σπορ ή μουσικό όργανο.
     Ένας ακόμα λόγος για να κοιμούνται τα παιδιά αρκετές ώρες κάθε βράδυ, είναι για να αναπτύσσο-νται σωστά. Οι επιστήμονες πιστεύουν ότι η έλλειψη ύπνου μπορεί να επηρεάσει τόσο την ανάπτυξη όσο και το ανοσοποιητικό σύστημα των παιδιών, το οποίο τα προστατεύει, ώστε να μην αρρωσταίνουν. Με λίγα λόγια, ακόμα κι αν δεν αγαπούν τον ύπνο, τα παιδιά τον έχουν ανάγκη.
     Στον παρακάτω πίνακα υπολογίζουμε  βλέποντας πρώτα την ώρα που πρέπει το παιδί να ξυπνά  και μετά, ανάλογα με την ηλικία του,  κοιτάμε την ώρα που πρέπει να πέσει για ύπνο.















    Αν δυσκολεύεται στην αρχή, βάλτε το νωρίτερα μισή ώρα κάθε μέρα ώστε να συνηθίσει και τελικά σε λίγες  μέρες θα κοιμηθεί την ώρα που χρειάζεται ο οργανισμός του.   Καθιερώστε μια βραδυνή ρουτίνα ύπνου...  ένα χαλαρωτικό μπάνιο, ζεστό γαλατάκι, λίγο διάβασμα παιδικού βιβλίου στο κρεβάτι (ή εσείς του διαβάζετε κάτι) ήρεμη μουσική και απαλός φωτισμός. Και φυσικά όχι ερεθίσματα την ώρα αυτή...  μαζεμένα τα παιχνίδια και η τσάντα έτοιμη, να μην παίζει η τηλεόραση απο το σαλόνι. Πάμε για ύπνο!!!
α ενσωματώσουμε κάποιες βραδυνές ρουτίνες ύπνου

Διαβάστε όλο το άρθρο: http://www.tilestwra.com/na-giati-ta-paidia-prepi-na-pigenoun-gia-ipno-prin-tis-9-vradi/
α ενσωματώσουμε κάποιες βραδυνές ρουτίνες ύπνου

Διαβάστε όλο το άρθρο: http://www.tilestwra.com/na-giati-ta-paidia-prepi-na-pigenoun-gia-ipno-prin-tis-9-vradi/

πηγή: http://www.mothersblog.gr/paidi/anaptyxi/story/30530/ti-ora-prepei-na-pigainei-ena-paidi-gia-ypno-deite-ton-pinaka-ana-ilikia

Δεν υπάρχουν σχόλια: