Δευτέρα 20 Νοεμβρίου 2017

Η επέτειος του Πολυτεχνείου εορτάστηκε μέσα σε κλίμα συγκίνησης στο σχολείο μας!

     Σήμερα,  Δευτέρα 20/11/2017, σύμφωνα με σχετική απόφαση του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, οι σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης που λόγω των καιρικών συνθηκών δεν λειτούργησαν  στις 17 Νοεμβρίου,μπορούσαν να διαθέσουν 2 διδακτικές ώρες  προκειμένου να πραγματοποιήσουν τις εορταστικές εκδηλώσεις για την 44η επέτειο του Πολυτεχνείου. Για αυτό το λόγο, σήμερα  πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση που είχαν αναλάβει οι μαθητές των 2 τμημάτων της Ε΄ τάξης .
     Δεδομένων των απροσδόκητων γεγονότων των τελευταίων ημερών, η γιορτή αυτή πέρα από δύσκολο εγχειρημα, κατέστη και μία παρουσίαση έντονα συναισθηματικά φορτισμένη. Έτσι, παρά τις έκδηλες δυσκολίες, τα παιδιά ανταποκρίθηκαν στις απαιτήσεις της γιορτής και μας παρουσίασαν τον καλύτερο δυνατό εαυτό τους, κάνοντας υπερήφανη και την εκλιπούσα δασκάλα τους για μία τελευταία φορά.  Κατάφεραν να μας μεταφέρουν στην εποχή του 1973 και στα γεγονότα της εξέγερσης των φοιτητών του Πολυτεχνείου στις 17 Νοέμβρη.
     Μας παρουσίασαν μία αναπαράσταση επανάστασης και εξέγερσης όχι μόνο σχετική με τα τότε γεγονότα του αγώνα ενάντια στην ανελευθερία της τότε δικτατορίας, αλλά και της κάθε επανάστασης που ο καθένας θα έπρεπε να έχει ενάντια στη στέρηση της ελευθερίας και της ζωής, ενάντια στη θλίψη, ενάντια στο θάνατο. Ο καθένας έχει δικαίωμα στη ζωή και προπάντων στο να ζήσει τη ζωή του όμορφα και ευτυχισμένα.
   Για το τελικό αποτέλεσμα δίνουμε θερμά συγχαρητήρια στα παιδιά και τους συντελεστές της εκδήλωσης.
   Η γιορτή ήταν αφιερωμένη στη μνήμη της  πρόωρα χαμένης δασκάλας του Ε1, Μαριάννας Διαμαντή.













Δεν υπάρχουν σχόλια: