Δευτέρα 28 Μαΐου 2018

η Α΄ στο Βοτανικό κήπο Διομήδους: παιχνίδι και μάθηση!

     Την Τετάρτη 23/5/2018  τα 2 τμήματα της Α΄τάξης επισκέφτηκαν το Βοτανικό κήπο Διομήδους στο Χαϊδάρι, Είναι ο μεγαλύτερος Βοτανικός Κήπος της χώρας μας αλλά και ολόκληρης της Ανατολικής Μεσογείου όπου συμβιώνουν  δασικά και καλλιεργούμενα είδη.  Ο Κήπος αυτός είναι Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου και ιδρύθηκε, το 1951, με βάση το κληροδότημα του Αλεξάνδρου Ν. Διομήδους.
    Φτάνοντας τα παιδιά αμέσως κάθισαν να φάνε το δεκατιανό τους  κάτω από τα πεύκα. Αμέσως μετά χωρίστηκαν σε ομάδες και  πήραν μέρος σε ομαδικά παιχνίδια διαφορετικής κάθε φοράς σκυταλοδρομίας. Αργότερα εξουθενωμένα έκατσαν να φάνε και να ξεκουραστούν για λίγο. Στο τέλος ένας από τους γεωπόνους τους έδειξε πώς να φυτεύουν σποράκια και κάθε παιδάκι, αφού φύτεψε τα δικά του, πήρε και το γλαστράκι του  για το σπίτι. 
    Μέσα σε ένα όμορφο φυσικό χώρο αναψυχής και πνευματικής ηρεμίας, οι μικροί μαθητές έπαιξαν και συνεργάστηκαν με τους συμμαθητές τους, διασκέδασαν και απόλαυσαν τη φύση, και  τέλος επιμορφώθηκαν πάνω σε βασικές γνώσεις για τα φυτά.

ώρα για δεκατιανό:


 

πάμε στον καθορισμένο χώρο: 


 μαθαίνοντας τους κανόνες:


με αρκετή προσήλωση στο παιχνίδι και φοβερή συνεργασία τα παιδιά πήραν μέρος στα παιχνίδια:





Ας ξεκουραστούμε και να τσιμπήσουμε κάτι:

 μα, τι κάνουν τα μυρμήγκια μέσα στην μυρμηγκοφωλιά;
 τι όμορφη που είναι η φιλία!
 Και στο φυτώριο ώρα να φτιάξουμε τα δικά μας γλαστράκια με τα σποράκια.


Τα  σποράκια θα  μεγαλώσουν και θα γίνουν  σαν  αυτή τη  δενδρομολώχα :


Δεν υπάρχουν σχόλια: