Σάββατο 16 Ιουνίου 2018

ΓΙΟΡΤΗ ΛΗΞΗΣ ΣΤΟ ΔΗΜ. ΘΕΑΤΡΟ ¨Δ. ΚΙΝΤΗΣ"

       Την Παρασκευή 8/6/2018  στο Δημ. Θέατρο "Δ. Κιντής"  όλοι  οι μαθητές του σχολείου μας  πήραν μέρος στην εκδήλωση/αφιέρωμα στο Ν. Γκάτσο με αφορμή τη μουσικοχορευτική γιορτή λήξης της φετινής σχολικής χρονιάς.  Πραγματοποιήθηκε  σε μια ζεστή βραδιά, κυριολεκτικά και  μεταφορικά, όπου τα μελοποιημένα ποιήματα μας ταξίδεψαν σε άλλα μέρη κι εποχές.  Με ένα σκηνικό, αντάξιο των θεάτρων,  λιτό κι απέριττο, αλλά έντονα μυστηριακό και εντυπωσιακό που έδωσε το στίγμα του ποιητή  και των ποιημάτων/τραγουδιών του.

    Όμως η γιορτή λήξης ξεκινά με πρόβες πολύ χρονικό διάστημα πίσω  και διδάσκει τα παιδιά επιμονή, υπομονή, πνεύμα ομαδικότητας  και συνεργασίας, εμπιστοσύνη στον εαυτό τους και δέσιμο με τους συμμαθητές τους. Επιπροσθέτως μέσα από τη μάθηση των παραδοσιακών κι άλλων χορών, αυτό που μαθαίνουν τελικά είναι να  επικοινωνούν και να εκφράζονται μ' αυτήν την τέχνη  και να νιώθουν όμορφα με το σώμα τους και την κίνηση τους.
 





Στην εκδήλωση λοιπόν με αρκετή αυτοσυγκέντρωση αλλά και κέφι, τα παιδιά χόρεψαν,  τραγούδησαν και κατάφεραν να συγκινήσουν γονείς και δασκάλους με την  προσπάθεια τους.  Η  Ε΄ τάξη  παρουσίασε  το ποιήμα  "Κεμάλ" με ένα θεατρικό αυτοσχεδιασμό όπου πέρασε βαθιά στην μνήμη μας.  Ιδιαίτερα όμως  η Στ΄ τάξη μας φόρτισε συναισθηματικά καθώς  με κάθε χορό ή τραγούδι έδινε τον αποχαιρετισμό της.  Όλα τα τμήματα μας αφνιδίασαν ευχάριστα καθώς ήξεραν τόσο καλά τους χορούς και  απέδειξαν πως, όταν θέλουν,  μπορούν και να επιτύχουν τα πάντα. Μας έκαναν υπερήφανους για μια ακόμη φορά.
    Ευχαριστούμε  όλα τα παιδιά που πήραν μέρος  και τους δασκάλους που βοήθησαν με κάθε τρόπο.  Ιδίως θα αναφερθούμε στις γυμνάστριες μας, κα Σπανού Εύη και κα.  Μπαλτά Κέλλη,  την καθηγ. εικαστικών κα.Τσουκαλή Ολυμπία, την καθηγ. μουσικής κα. Γιαννακοπούλου Βίκυ, την κα. Μπιχαρικοπούλου Εύη και την κα. Κομητοπούλου Νίκη.













Κι όπως τελειώνει ο στίχος : " Καληνύχτα Κεμάλ, αυτός ο κόσμος δε θα αλλάξει ποτέ..."

 ¨Ομως εμείς μετά τη γιορτή αυτή, βλέποντας τους μαθητές μας, θα συμπληρώσουμε το στίχο του Ρασούλη :
 " Αυτός ο κόσμος μπορεί να αλλάξει Κεμάλ
θέλει σωστοί χιλιάδες να ναι στους τροχούς
να ‘ναι ψυχή η νύφη και γαμπρός ο νους..."     

Συναίσθημα και λογική χρειάζεται η εκπαίδευση των νέων,  από το σπίτι κι από το σχολείο και τότε....   πολλά μπορούν να αλλάξουν στον κόσμο!
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: