Πέμπτη 1 Νοεμβρίου 2018

Φθινόπωρο! Ώρα για μεταφύτευση στις ζαρτινιέρες μας.

  Την Τετάρτη  31/10/2018 το Β2΄  έκανε τη μεταφύτευση  των λουλουδιών και  βοτάνων στις ζαρτινιέρες και στις μικρές γλάστρες του σχολείου μας.   Τα φυτά και τα χώματα  τα είχαν ήδη αγοράσει τα ίδια τα παιδιά με τη βοήθεια των γονιών τους και του συλλόγου γονέων την περασμένη Πέμπτη.
   Ήταν μια ηλιόλουστη και υγρή μέρα οπότε ο καιρός ευνόησε τη δραστηριότητα : τα παιδιά βγήκαν έξω από την αίθουσα  τις 2 τελευταίες ώρες και ασχολήθηκαν με τα φυτά,  λερώθηκαν με το χώμα,   άγγιξαν με προσοχή τα φυτά και μύρισαν τα βότανα και προσπάθησαν να συνεργαστούν ώστε να φυτέψουν, να ρίξουν χώμα στις γλάστρες και να τα ποτίσουν.  Ανακάλυψαν μια κάμπια κι ένα σαλιγκάρι κι άλλα παιδιά τα κράτησαν στα χέρια τους , άλλα αηδιασμένα αποχώρησαν.   Βρήκαν σκουπίδια πεταμένα στις γλάστρες και αγανάκτησαν με την ανευθυνότητα κάποιων  συμμαθητών τους, οπότε καθάρισαν το χώμα.
     Ενθουσιασμένοι οι μικροί μαθητές  ομόρφυναν με αρκετά φυτά το προαύλιο χώρο δίνοντας χρώμα κι άρωμα, ενώ ήρθαν σε επαφή με τη φύση που  τα παιδιά της πόλης τόσο το έχουν ανάγκη.







Δεν υπάρχουν σχόλια: