Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2019

«Ian: μια ιστορία που θα μας κινητοποιήσει»

       Τα παιδιά στηρίζονται πολύ στην αποδοχή της ομάδας, στο σχολείο και στη γειτονιά.  Έχουν ανάγκη τόσο το παιχνίδι  όσο και την κοινωνικοποίηση.  Η διαφορετικότητα πολλές φορές μπαίνει εμπόδιο, ιδίως όταν η υγεία την επιβάλλει.  Η ζωή μπορεί να αλλάξει από μέρα σε μέρα,  από στιγμή σε στιγμή  για τον καθένα μας, μικρό ή μεγάλο! Και δυστυχώς, όχι πάντα προς το καλύτερο!  Και τότε, ποιος μπορεί να μας στηρίξει και πέρα από την οικογένειά μας;  Οι φίλοι μας κι όσοι έρχονται σε επαφή μαζί μας στην κοινότητα που ζούμε.

      Παρακάτω δείτε το πολυβραβευμένο βίντεο κινουμένων σχεδίων  «Ian: μια ιστορία που θα μας κινητοποιήσει» που βασίζεται στην πραγματική ιστορία του Ίαν, ενός 10χρονου Αργεντινού αγοριού με εγκεφαλική παράλυση που θέλει να μεταφέρει στον κόσμο ένα μήνυμα αγάπης.
     Ο Ίαν έχει εγκεφαλική παράλυση, χρησιμοποιεί αναπηρικό καροτσάκι και έναν υπολογιστή μέσω του οποίου επικοινωνεί με την κίνηση των ματιών του. Παρά την αναπηρία του, θέλει να παίξει και θέλει τα άλλα παιδιά να γνωρίζουν ότι μπορεί να παίξει. «Μπορώ να παίξω και να συμμετέχω», είχε πει σε συνέντευξή του ο Ίαν.
   
     Η ιστορία αρχίζει με το παιδί να φαντάζεται ότι παίζει ανέμελα με άλλα παιδιά στην παιδική χαρά. Ωστόσο, επιστρέφει απότομα στην πραγματικότητα και το 10χρονο αγόρι έρχεται ξανά αντιμέτωπο με την αναπηρία του. Πώς θα μπορέσει να παίξει κι αυτός;  Πώς θα ξεπεράσει το φόβο του;  Θα τον αποδεχτούν τα υπόλοιπα παιδιά;  Θα παίξουν και πώς μαζί του;   ...
 
 

   Η ταινία περνάει το μήνυμα ότι όλα τα παιδιά είναι ίσα μεταξύ τους, και αυτό πρέπει να το γνωρίζουν για να μην δημιουργούν φραγμούς και απευθύνεται σε μικρούς και μεγάλους, παιδιά, γονείς και εκπαιδευτικούς με σκοπό την ευαισθητοποίηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: