Δευτέρα 15 Ιουνίου 2020

ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΜΑΘΗΤΩΝ ΣΤΑ ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΑΙ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΑ ΓΥΜΝΑΣΙΑ

  Οι γονείς και/ή κηδεμόνες των μαθητών/τριών, που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στη δοκιμασία (τεστ) δεξιοτήτων για την εισαγωγή σε Πρότυπο Γυμνάσιο, υποβάλλουν αίτηση μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης της Δημόσιας Διοίκησης (gov.gr), σύμφωνα με τον τρόπο που ορίζεται με Κοινή απόφαση των Υπουργών Παιδείας και Θρησκευμάτων και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, από την 12η έως την 20η Ιουνίου 2020. Μετά την υποβολή της αίτησης, οι αιτούντες/ούσες λαμβάνουν στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που δήλωσαν, αποδεικτικόV υποβολής που φέρει τον κωδικό της αίτησης και το κλειδί της αίτησης.
  Οι γονείς και/ή κηδεμόνες των ενδιαφερομένων μαθητών/τριών δικαιούνται για το σχολικό έτος 2020-2021 να καταθέσουν αίτηση για εισαγωγή σε έως ένα Πρότυπο Γυμνάσιο. Η συμμετοχή στη δοκιμασία (τεστ) δεξιοτήτων επιτρέπεται ανεξάρτητα από τον τόπο διαμονής του/της μαθητή/τριας. Η κατάθεση της αίτησης δεν αποκλείει την δυνατότητα υποβολής αίτησης για εισαγωγή και σε έως ένα Πειραματικό Γυμνάσιο.
Σε περίπτωση μαθητή/τριας με αναπηρία ή ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες, είναι απαραίτητο να προσκομιστούν ή να αποσταλούν ηλεκτρονικά τα απαραίτητα δικαιολογητικά στο Πρότυπο Γυμνάσιο ενδιαφέροντός του/της, έως την 19η Ιουνίου 2020 με φυσική παρουσία και έως την 20η Ιουνίου 2020 ηλεκτρονικά. Μία ημέρα μετά τη λήξη της προθεσμίας
υποβολής της ηλεκτρονικής αίτησης, οι καταστάσεις των υποψηφίων αναρτώνται, με ευθύνη του οικείου ΕΠ.Ε.Σ. στην ιστοσελίδα και στον πίνακα ανακοινώσεων του οικείου Προτύπου Γυμνασίου με αναφορά στον αριθμό της ηλεκτρονικής αίτησης των υποψηφίων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: