Τρίτη 21 Δεκεμβρίου 2021

Η Σάσα Βούλγαρη στο σχολείο μας!

 Την Τρίτη 21/12/2021 ήρθε στο σχολείο μας η Σάσα Βούλγαρη, η αφηγήτρια  και  ψυχοπαιδαγωγός, για να αφηγηθεί παραδοσιακές ιστορίες, λαϊκούς μύθους και παραμύθια στα παιδιά της Α΄και Β΄τάξης.

 Είναι η πρώτη επαγγελματίας παραμυθού της Ελλάδας. Κατόρθωσε να βάλει ξανά την προφορική αφήγηση σε τροχιά ελληνική, να ξαναμπεί στην ρότα των Ελλήνων. Ασταμάτητη έκτοτε, έχει συνεργαστεί με πολλούς χώρους πολιτισμού και τέχνης, πολλά μουσεία καθώς και άλλους χώρους διασκέδασης. 

Οι αφηγήσεις της αφορούν όλες τις ηλικίες, άλλοτε μικρά παιδιά, άλλοτε μεγαλύτερα, άλλοτε εφήβους και νέους, άλλοτε ενήλικο κοινό κι άλλοτε όλους μαζί. Η αγαπημένη της δωρική, “καθιστή” αφήγηση, όπου το σώμα σχεδόν αδρανοποιείται, τα χέρια κάνουν αδρές κινήσεις και όλη η δύναμη συγκεντρώνεται στο κεφάλι, τα βλέμματα, τις εκφράσεις και κυρίως τη φωνή και τα οχήματά της, τις λέξεις, είναι μια πραγματικά καθηλωτική εμπειρία. 

(πηγή:https://www.elniplex.com/%CE%B3%CE%BD%CF%89%CF%81%CE%AF%CF%83%CF%84%CE%B5-%CF%84%CE%B7-%CF%83%CE%AC%CF%83%CE%B1-%CE%B2%CE%BF%CF%8D%CE%BB%CE%B3%CE%B1%CF%81%CE%B7/ )

 Στο  γυμναστήριο/αίθουσα εκδηλώσεων και με τους κατάλληλα υγειονομικούς όρους παρακολούθησαν πρώτα τα τμήματα της Α΄και μετά της Β΄τάξης . 

 








 

Δεν υπάρχουν σχόλια: