Τρίτη 7 Ιουνίου 2022

Η Στ΄ τάξη γλυκά "επιχειρείν" στο σχολείο μας!

   Στο πλαίσιο των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων  με τον τίτλο "Νεανική  επιχειρηματικότητα: Φτιάχνω τη δικιά μου επιχείρηση"  οι μαθητές των 2 τμημάτων της Στ΄ τάξης, με την καθοδήγηση των δασκάλων τους, Κομητοπούλου Νίκη και Νέρη Άννα, αποφάσισαν να ανοίξουν μια μικρή επιχείρηση ξεκινώντας από την αρχή...
   Έγινε οικονομικός σχεδιασμός, διαφημιστική καμπάνια και υπήρξε και ομάδα παραγωγής.  Αφού περνούσαν σε κάθε στάδιο από την έγκριση των δασκάλων, προχωρούσαν στο επόμενο βήμα. 
 

 Τα παιδιά μαγείρεψαν μόνα τους, έφεραν δείγμα για να εγκριθεί κι ύστερα προχώρησαν σε μαζική παραγωγή. Έτσι έφτιαξαν cookies, maffin, γρανίτες, κρέπες, κουλουράκια, μίλκσεικ κλπ.

   
 
 
 
 
 
 
 Την Πέμπτη 2/6 λοιπόν έγινε η έναρξη των πωλήσεων στο προαύλιο του σχολείου, όπου έστησαν τα θρανία/πάγκους και τοποθέτησαν τα προϊόντα τους.
 






 
Οι μαθητές από όλες τις τάξεις πέρασαν από τους πάγκους και διάλεξαν αυτά που τους άρεσαν και αγόρασαν αρκετά από τα νόστιμα και εντυπωσιακά φαγώσιμα.



    Τέλος καταμετρήθηκαν τα κέρδη κι  έγινε αξιολόγηση των προϊόντων. 
Τα παιδιά κατάφεραν και "κέρδισαν το στοίχημα¨!  
Συνεργάστηκαν, συναποφάσισαν  και εργάστηκαν για ένα κοινό σκοπό. Γνώρισαν πώς γίνεται μια επιχείρηση  και πόσο δύσκολη ή χρονοβόρα μπορεί να είναι η διαδικασία, αλλά και τους κινδύνους από ζημιές ή τη χαρά της επιτυχίας της.
 





 





 

Δεν υπάρχουν σχόλια: