Σάββατο 29 Οκτωβρίου 2022

Η σχολική εορτή της επετείου του "ΟΧΙ"

 Την Πέμπτη 27/10/2022,  γιορτάσαμε την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940  και του ΟΧΙ στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου μας.  Μέσα από σύντομα θεατρικά και χορευτικά δρώμενα, απαγγελίες ποιημάτων και τραγούδια,  τα  2 τμήματα της Δ΄τάξης  παρουσίασαν κάποια σημαντικά γεγονότα από την απαρχή του Ελληνοϊταλικού Πολέμου το 1940, καθώς και δραματικές στιγμές από την Κατοχή και την αντίσταση του ελληνικού λαού στον Γερμανό  κατακτητή.  

   



  Οι μαθητές έδειξαν μια περιεκτική και όμορφη παρουσίαση και μας έκαναν να συλλογιστούμε τη  γενναιότητα, τη βαθιά πίστη και την απαράμιλλη τόλμη που επέδειξαν οι Έλληνες  τα χρόνια του πολέμου και της γερμανικής κατοχής,  θυσιάζοντας ακόμα και  τη ζωή τους, ώστε εμείς σήμερα να απολαμβάνουμε την ελευθερία μας και τη δημοκρατία μας.















Γι'  αυτήν την όμορφη και συγκινητική εκδήλωση μνήμης θέλουμε να ευχαριστήσουμε  όλους τους μαθητές του Δ1΄ και Δ2΄ και  τις δασκάλες τους : κ. Σταυρακούδη Ελένη, κ. Μαρία Χάλκου, καθώς και τις καθηγήτριες:  γυμναστικής κ. Σπανού Εύη,  μουσικής κ. Γιαννακοπούλου Βίκυ,  εικαστικών κ.  Τσουκαλή Ολυμπία και θεατρικής αγωγής κ. Ανδρεοπ0ύλου Αιμιλία. 
 Επίσης ευχαριστούμε κι όσους μαθητές και γονείς τίμησαν με την παρουσία τους και παρακολούθησαν με προσοχή και ησυχία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: