Δευτέρα 22 Μαΐου 2023

Στο λόφο της Ακρόπολης...

      

Την Τετάρτη 17/5/2023 τα  τμήματα της  Δ΄ τάξης ανέβηκαν στο λόφο της Ακρόπολης για να θαυμάσουν τους ναούς των αρχαίων Ελλήνων και ένα παγκόσμιο μνημείο και σύμβολο της Ελλάδας, τον Παρθενώνα.

Ανεβαίνοντας στην Ακρόπολη είχαν την ευκαιρία να δούνε από ψηλά του Ωδείο του Ηρώδη του Αττικού και τον λόφο του Φιλοπάππου.

 

 

 


 

 

 Τα παιδιά θαύμασαν τον ναό της θεάς Αθηνάς από διάφορες γωνίες .


 Πέρασαν τα μεγάλα Προπύλαια και προσέξανε τα σχέδια που είχε :

 
  Με τη βοήθεια της ξεναγού, την κυρία Μαρία, που ήταν κατατοπιστική, και τα ατομικά ακουστικά που βοήθησαν να ακούν μέσα στην φασαρία του κόσμου,  οι μαθητές μπόρεσαν να ταξιδέψουν στον χρόνο, σχεδόν 2.500 χρόνια πίσω.



Θαυμάζοντας όλοι μαζί, μικροί και μεγάλοι, μαθητές και τουρίστες, Έλληνες και αλλοδαποί, το Ερέχθειο και τον Παρθενώνα, την αρχιτεκτονική και τη γλυπτική τους!








Και μετά από τη φασαρία των τουριστών και τον ήλιο που άρχισε να τους ζεσταίνει με την ανάσα του, κατεβήκανε χαμηλότερα ανάμεσα στα πεύκα για δροσιά και ξεκούραση, τρώγοντας το κολατσιό τους.

Αναμφίβολα μια ξεχωριστή εμπειρία για όλους, μαθητές και εκπαιδευτικούς, ένα ιδιότυπο ταξίδι στο χρόνο, σε έναν χώρο με ιδιαίτερη σημασία και συμβολισμό τόσο για τον Ελληνικό, όσο και για τον Ευρωπαϊκό Πολιτισμό.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: