Τετάρτη 13 Μαρτίου 2024

Οριγκάμι στο σχολείο για την Ε΄τάξη

Οι μαθητές της Ε τάξης του σχολείου μας, συμμετείχαν σε δύο δίωρα εργαστήρια της ιαπωνικής τέχνης Origami, στις 11 και 12 Μαρτίου. 

Τα εργαστήρια πραγματοποιήθηκαν από την εκπαιδεύτρια  Origami κ. Μυρτώ Δημητρίου στα πλαίσια των εκδηλώσεων " Έτος πολιτισμού και Τουρισμού Ιαπωνίας-Ελλαδας". 




Η συνεργασία των μαθητών και των δύο τμημάτων, η προσοχή  και η προσήλωση τους στο έργο που ετοίμαζαν, ήταν εκπληκτική! Όπως και τα δύο έργα τους!




 


Τα έργα των μαθητών θα παρουσιαστούν σε έκθεση σε συνεργασία με τον Δήμο Ηλιούπολης!

Το οριγκάμι (ιαπωνικά: 折り紙‎, Χέπμπορν: origami από τα όρι και κάμι, που σημαίνουν το δίπλωμα χαρτιού) είναι η καλλιτεχνία του διπλώματος χαρτιού, ενώ απαγορεύεται το κόψιμό του. Στα ελληνικά ο όρος είναι "χαρτοδιπλωτική".

Τα origami είναι μία δραστηριότητα πολύ απλή και διασκεδαστική για όλους, και ειδικά για τα παιδιά. Είναι ένας δημιουργικός τρόπος αξιοποίησης του ελεύθερου χρόνου και δημιουργίας κατασκευών και συντελεί στην ενεργητική και βιωματική μάθηση, με διαδραστικό και παιγνιώδη τρόπο.

Συμβάλλει στην άσκηση της λεπτής κινητικότητας, της φαντασίας και της δημιουργικότητάς.  Ακόμα, έχουν την ικανότητα να καλλιεργούν την υπομονή, την επιμονή και την συγκέντρωση έως ότου τελειώσει η επιθυμητή κατασκευή.
Πηγή:wikipedia

Δεν υπάρχουν σχόλια: