Σάββατο 17 Ιανουαρίου 2015

ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ

Είναι πια αδιαμφισβήτητο γεγονός η ευρεία χρήση του διαδικτύου όχι μόνο από τους μεγάλους, αλλά και από τα παιδιά. Το διαδίκτυο προσφέρει γνώσεις, ενημέρωση αλλά και διασκέδαση με τα παιχνίδια που προτείνονται τα τελευταία χρόνια.
Παρ΄όλα αυτά, η προσοχή των γονέων και η ενημέρωσή τους  πρέπει να προέχουν της χρήσης και να είναι συνεχής εξαιτίας των κινδύνων που ελλοχεύουν .
Ιδιαίτερα, η αύξηση της συμμετοχής των παιδιών ηλικίας 8-15 στο παιχνίδι «Stardoll», καθώς και η παρουσίαση εξαιρετικά επικίνδυνων φαινομένων, ακόμη και κρουσμάτων, επιτάσσει την ανάγκη ενημέρωσης όλων των γονιών για το περιεχόμενο του συγκεκριμένου παιχνιδιού. Ήδη, από τις δυνατότητες δικτύωσης και ζωντανής επικοινωνίας που διαθέτει, το παιχνίδι αυτό καθίσταται επικίνδυνο.
Από το 2012, οι ανακοινώσεις  της Γενικής Ασφάλειας και της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος,όχι μόνο μας κρούουν το καμπανάκι του κινδύνου, αλλά με γεγονότα- δυστυχώς! – χαρακτηρίζουν απαγορευτική τη συγκεκριμένη εφαρμογή.
Μπορείτε να ενημερωθείτε σχετικά με τα άρθρα που σας παραθέτουμε .
Θεωρούμε υποχρέωση της σχολικής μας κοινότητας τη διαφύλαξη της σωματικής και ψυχικής υγείας των παιδιών και θέτουμε την ενημέρωση όλων των οικογενειών, ως προτεραιότητα.
Ενημερωθείτε:


Δεν υπάρχουν σχόλια: