Τετάρτη 4 Μαρτίου 2015

9ος ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ "ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΚΑΙ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ"

alt



Την  Παρασκευή 6/3/2015 η Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία (ΕΜΕ) διοργανώνει τον 9ο Μαθητικό Διαγωνισμό «Παιχνίδι και Μαθηματικά» για τους μαθητές των Δημοτικών σχολείων όλης της χώρας. Ο διαγωνισμός διεξάγεται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας για τους μαθητές των Ε΄ και ΣΤ΄ τάξεων κατά τις δύο πρώτες διδακτικές ώρες, δηλαδή από τις 8:15 πμ έως τις 10:15 πμ.
 Η συμμετοχή είναι προαιρετική και μπορούν να λάβουν μέρος οι μαθητές των προαναφερόμενων τάξεων όλων των δημοτικών σχολείων.


Στόχοι και σκοποί αυτού του διαγωνισμού είναι, οι μαθητές: α) να αντιληφθούν ότι τα Μαθηματικά προσφέρουν αρκετές δυνατότητες στη ζωή μας, β) να εκτιμήσουν τη χρήση των Μαθηματικών σε πολλές ανθρώπινες και καθημερινές εφαρμογές, γ) να χρησιμοποιήσουν τη σκέψη τους και τις γνώσεις τους στην επίλυση προβλημάτων.Ορισμένα από τα ερωτήματα - δραστηριότητες θα δοθούν ως παιχνίδι και κάποια άλλα θα απαιτούν τον υπολογισμό της λύσης ενός προβλήματος.
Σε όλους τους μαθητές που θα συμμετάσχουν θα δοθεί βεβαίωση συμμετοχής
Για θέματα και απαντήσεις προηγούμενων ετών, επισκεφθείτε: http://www.fourtounis.gr/download/themata_eyklidi/themata.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: