Πέμπτη 23 Νοεμβρίου 2017

Η Στ΄ τάξη στη φωλιά της Δημοκρατίας!



     Οι μαθητές  της Στ΄, μαζί με τους εκπαιδευτικούς συνοδούς τους, κα Παπακώστα Μ.,  κα Μπούζα Μ. και κα Ασημακοπούλου Γ.    επισκέφτηκαν στις 22/11/2017  τη Βουλή  για το εργαστήρι της Δημοκρατίας.   Το πρόγραμμα έχει ως στόχο τη γνωριμία και την εξοικείωση των μαθητών με τις αρχές και τις αξίες της Δημοκρατίας και τη λειτουργία του Κοινοβουλίου, καθώς και την ανάδειξη της σημασίας του ρόλου του πολίτη στο πλαίσιο του δημοκρατικού πολιτεύματος.

























    Αργότερα παρακολούθησαν εκπαιδευτικά βίντεο σε ειδική αίθουσα, με θέμα την ιστορία του κτιρίου της Βουλής, τον τρόπο οργάνωσης και λειτουργίας της, καθώς και την αξία της Βουλής και της Δημοκρατίας.  

     Έπειτα  ξεναγήθηκαν  στην αίθουσα της Ολομέλειας της Βουλής, όπου έκατσαν στα έδρανα και ένιωσαν το παλμό της Δημοκρατίας μέσα στο "σπίτι της". 
   








 



 Εκεί τους μίλησαν σχετικά με την ιστορία του κτιρίου,  για τις θέσεις και πώς κατανέμονται στην αίθουσα συνεδριάσεων της Βουλής,   για το πολίτευμά μας  αλλά και την αντίθεσή του με δικτατορικά-τυραννικά καθεστώτα. 
   Τέλος έκαναν μία αναπαράσταση-θεατρικό παιχνιδι  ώστε να βιωθούν όσο γίνεται καλύτερα όλα αυτά που ειπώθηκαν νωρίτερα.








 Τα παιδιά, πέρα από τις γνώσεις που πήραν,  κατάφεραν να μπουν για λίγο στη "θέση" των βουλευτών και να νιώσουν πόσο, ακόμα κι ένα επιβλητικό κτίριο -όπως της  Βουλής-  μπορεί  να επιδράσει στον τρόπο που θα μιλήσεις ή θα σκεφτείς. (τουλάχιστον οι αγνές καρδιές των παιδιών, μακριά από τη σημερινή πολιτική, μπορούν. )

Δεν υπάρχουν σχόλια: