Τετάρτη 25 Μαΐου 2022

Η Α΄ τάξη εκδρομή και στο πάρκο Τρίτση!

   Οι μαθητές της Α΄τάξης την Τρίτη 24/5  επισκέφτηκαν το Πάρκο "Αντώνης Τρίτσης" , ένα από τα τελευταία καταφύγια άγριας ζωής στο αστικό περιβάλλον της Αθήνας.  Σε αυτό δραστηριοποιούνται μέλη της Ελληνικής Ορνιθολογικής Εταιρείας όπου παρακολουθούν και καταγράφουν την ορνιθοπανίδα και διοργανώνουν εκπαιδευτικά περιβαλλοντικά προγράμματα για παιδιά.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα "Τα πουλιά στην πόλη"  στοχεύει στη βιωματική επαφή των μαθητών/τριών με τη φύση,  και στην ευαισθητοποίηση και γνωριμία τους με βασικά χαρακτηριστικά των άγριων πουλιών και των βιοτόπων τους. 

        

Σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο έγινε η υποδοχή των παιδιών  και δόθηκαν γενικές πληροφορίες για το Πάρκο, τα πουλιά και τη φύση.

    

  Στη συνέχεια τα παιδιά περπάτησαν σε ένα εκπαιδευτικό μονοπάτι με ενημερωτικές πινακίδες ερμηνείας περιβάλλοντος στα οικοσυστήματα του Πάρκου μαθαίνοντας για τη χλωρίδα του Πάρκου ενώ εξοικειώνονται με την παρατήρηση πουλιών. 


Παρατήρησαν τις φωλιές (σπιτάκια),  τι τροφή βρίσκουν τα πουλιά στο πάρκο και είδαν κάποια γύρω τους, όπως  καρακάξες, περιστέρια, σπουργίτια, πάπιες , παπαγαλάκια και τόσα άλλα!

 

Μια όμορφη και χαρούμενη εμπειρία που οι μικροί μαθητές απέκτησαν με ενημέρωση, παρατήρηση και παιχνίδι!

Δεν υπάρχουν σχόλια: