Δευτέρα 6 Μαρτίου 2023

ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΜΑΘΗΤΩΝ ΣΤΑ ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΑΙ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

 Σας ενημερώνουμε ότι η εισαγωγή μαθητών στα Πρότυπα και Πειραματικά σχολεία για το σχολικό έτος 2023-2024 αφορά στην εισαγωγική τάξη κάθε βαθμίδας , δηλαδή το προνήπιο, την Α΄Δημοτικού, την Α΄ Γυμνασίου και την Α΄ Γενικού Λυκείου. Στα Πειραματικά Σχολεία η εισαγωγή γίνεται με δημόσια ηλεκτρονική κλήρωση που θα διεξαχθεί στις 28-4-2023, ενώ στα Πρότυπα Γυμνάσια και Λύκεια με δοκιμασία δεξιοτήτων που θα διεξαχθεί στις 29-4-2023.

Οι γονείς που επιθυμούν τη συμμετοχή του παιδιου τους στην κλήρωση ή τη δοκιμασία εισαγωγής, υποβάλλουν ηλεκτρονική αίτηση από την Παρασκευή  10 Μαρτίου 2023 έως  και  τη Δευτέρα 27 Μαρτίου 2023 μέσω της Ενιαίας Πύλης της Δημόσιας Διοίκησης (gov.gr), κατηγορία "Εκπαίδευση", υποκατηγορία "Εγγραφή σε σχολείο", ενότητα "Αίτηση εισαγωγής μαθητών και μαθητριών στα Πρότυπα και Πειραματικά Σχολεία".

Περισσότερες πληροφορίες για το Δίκτυο των Πρότυπων και Πειραματικών Σχολέιων, τον αριθμό εισακτέων μαθητών ανά σχολείο, τη διαδικασία εισαγωγής υπάρχουν στον ιστότοπο της Διοικούσας Επιτροπής Πρότυπων και Πειραματικών Σχολείων https://depps.minedu.gov.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια: