Κυριακή 2 Απριλίου 2023

Μια υπέροχη μέρα στο δάσος της Καισαριανής με την Δ΄τάξη!

  Τα τμήματα της Δ΄τάξης την Τετάρτη 22/3/2023 μετέβησαν στο αισθητικό δάσος της Καισαριανής και παρακολούθησαν ένα περιβαλλοντικό πρόγραμμα για τα βότανα από τη Φιλοδασική Ένωση Αθηνών. 

 

  Ενημερώθηκαν για γνωστά βότανα με ανακαλυπτικό τρόπο και μέσα από ομάδες ...τα μύρισαν, τα έψαξαν στα παρτέρια αλλά και σε βιβλία, τα παρατήρησαν από κοντά και τα ζωγράφισαν, τα ήπιαν σε τσάι με τη διαδικασία να γίνεται εκείνη την ώρα.

 

 

 

 

 

 

 

 Έτυχε επίσης τα παιδιά να βρεθούν στα γυρίσματα της ταινίας "το κόκκινο ποτάμι" που αν και δεν την ήξεραν, τους ενθουσίασε που παρακολουθούσαν από κοντά τα μηχανήματα, τους ηθοποιούς, το σκηνοθέτη, τους τεχνικούς, τα ρούχα μιας άλλης εποχής. 

     Ο καιρός έκανε τη χάρη και κράτησε τη βροχή για το μεσημέρι κι έτσι μπόρεσαν τα παιδιά να χαρούν την επαφή με τη φύση εξερευνώντας μέσα σε δασικά μονοπάτια λουσμένα στο φως και τις μυρωδιές των αγριολούλουδων. 


    
 Εντυπωσιάστηκαν με τα ερείπια των παλαιοχριστιανικών εκκλησιών που είδαν από κοντά και ένιωσαν λίγο ως αρχαιολόγοι που εξερευνούν.
Βρήκαν χελώνες και έντομα όπου με άλλα τρόμαξαν και άλλα τα περιεργάστηκαν, μάζεψαν λουλούδια και ξύλα για να φτιάξουν καταφύγιο, έτρεξαν ελεύθερα ανάμεσα στα δέντρα και τα λουλούδια και γέμισαν οξυγόνο, εμπειρίες, αναμνήσεις και κόκκινα μάγουλα!  

 Ήταν μια φανταστική εκδρομή που τα παιδιά την ευχαριστήθηκαν με όλη την ψυχή τους!

Δεν υπάρχουν σχόλια: