Τρίτη 17 Οκτωβρίου 2023

Η ΣΤ΄ τάξη επισκέπτεται τη "Γαϊδουροχώρα" .

   Την Τετάρτη 11/10/2023 τα 2 τμήματα της ΣΤ΄ τάξης επισκέφτηκαν τη "Γαϊδουροχώρα". Σε αυτό το χώρο λειτουργεί το "Ελληνικό Κέντρο για το Γαϊδούρι" όπου εκτρέφει γαϊδουράκια και αναλαμβάνει κακοποιημένα ζώα προσπαθώντας να τους δώσει μια ποιότητα ζωής που οι ιδιοκτήτες τους τούς αρνήθηκαν ενώ ταυτόχρονα τα εκμεταλλευόντουσαν σε μεγάλο βαθμό και για χρόνια.  Εκεί προσπαθούν να αναδείξουν αυτά τα περιστατικά, να ενημερώσουν και να ευαισθητοποιήσουν τους ιδιοκτήτες αυτών των ζώων, αλλά και όλους εμάς για τα θέματα της ευζωίας τους.

  Οι μαθητές συμμετείχαν σε ένα βιωματικό πρόγραμμα που έλαβαν πληροφορίες για τα ζώα αυτά και την καθημερινή φροντίδα τους, ήρθαν σε επαφή μαζί τους, με στόχο την αγάπη για τα γαϊδούρια.







   

       

   

 

   Τα παιδιά περιηγήθηκαν  στους χώρους, ενημερώθηκαν για την ιστορία του κάθε ζώου, χάιδεψαν και βούρτσισαν κάποια από τα ζώα.








 

  Ο όμορφος καιρός και η συντροφιά των γαϊδουριών έκαναν την επίσκεψη αξέχαστη στους μαθητές μας, ενώ η ενημέρωση πάνω στην ευζωία των ζώων τους δημιούργησε τον σεβασμό και την ευαισθησία που χρειάζεται για να ζήσουν όλοι, άνθρωποι και ζώα, καλύτερα!

Δεν υπάρχουν σχόλια: