Σάββατο 10 Μαρτίου 2018

"Κάνουμε ντρίμπλα στον εκφοβισμό! "

     Το πρωί της  Τρίτης  6 Μαρτίου 2018 τα τμήματα Ε1΄,  Ε2΄,  Στ1 ΄ και Στ2΄ παραβρέθηκαν στο  κλειστό γήπεδο του Νήαρ Ηστ στην Καισαριανή και  παρακολούθησαν ένα φιλικό αγώνα μπάσκετ ανάμεσα στο Σύλλογο Βετεράνων Καλαθοσφαιριστών Ελλάδας και στους Διεθνείς Ποδοσφαιριστές - Πρωταθλητές Ευρώπης-Legends 2004. Ένας αγώνας ξεχωριστός  λόγω της σύνθεσης των ομάδων, αλλά και λόγω του μηνύματός του.
    Ο αγώνας διοργανώθηκε από το Κέντρο  Μέριμνας Οικογένειας στο πλαίσιο προγράμματος  για τον σχολικό εκφοβισμό.  Προηγήθηκε ενημέρωση γύρω από τις μορφές του, και ιδιαίτερα του διαδικτυακού.  Έγινε επίσης ενημέρωση για την 1η ελληνική διαδικτυακή  πλατφόρμα "Live without bullying"  στην οποία μπορούν να απευθύνονται παιδιά, γονείς και εκπαιδευτικοί για καταγγελία περιστατικών εκφοβισμού, για ενημέρωση αντιμετώπισης και φυσικά ψυχολογική στήριξη στα θύματα ή το περιβάλλον τους.
    Η  εκδήλωση έκλεισε με μουσική από το νεανικό συγκρότημα "The  Players" που παρουσίασαν τα τραγούδια τους και θετικά μηνύματα με το μαθητικό -κι όχι μόνο- κοινό.





 και το μήνυμα τους να ακουστεί παντού:
 "Μην το βάζεις κάτω! Be Positive! Υπάρχουν λύσεις αρκεί να μιλήσεις!
#livewithoutbullying "

Δεν υπάρχουν σχόλια: