Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2022

Το Δ1΄στη δημοτική βιβλιοθήκη.

Την Πέμπτη 10/11/2022 το Δ1΄ επισκέφτηκε τη Δημοτική βιβλιοθήκη της Ηλιούπολης για να πάρει μέρος σε μια χειροποίητη βιβλιοιστορία. 

Πρώτα οι μαθητές ξεναγήθηκαν στους χώρους της βιβλιοθήκης και εντυπωσιάστηκαν με το δωμάτιο ηχογράφησης, το δωμάτιο συσκέψεων και την περίεργη καρέκλα/σβούρα του, με τους υπολογιστές που μπορούν να χρησιμοποιήσουν τα μέλη της βιβλιοθήκης, τα πολλά ράφια με βιβλία.

Συγκεκριμένα, με αφορμή και έμπνευση το βιβλίο : «Μαθαίνω τα πάντα.   ΩΚΕΑΝΟΙ.  Από τα πλάσματα της αβύσσου στο φαινόμενο του θερμοκηπίου»  του Jen Green και σε εικονογράφηση του Wesley Robins από τις Εκδόσεις Διόπτρα, τα παιδιά συμμετέχουν μέσα από παρουσιάσεις και διηγήσεις, έχουν την ευκαιρία να εκφραστούν εικαστικά, να συζητήσουν, να εκπαιδευτούν περιβαλλοντικά και να έρθουν σε επαφή με διαφορετικά πεδία γνώσης.

Μέσα από την παρουσίαση των θεμάτων του βιβλίου με βίντεο/ντοκιματέρ τα παιδιά άρχισαν να  εξερευνούν τον θαλάσσιο κόσμο που περιβάλλει τον πλανήτη μας. 

Καταδύθηκαν εικονικά και φανταστικά στα βάθη των ωκεανών, σε μέρη που ζουν τα πλάσματα της αβύσσου και κατάλαβαν τι είναι και πώς επηρεάζει τις ζωές μας, το φαινόμενο του θερμοκηπίου.Περιηγήθηκαν στον χάρτη, παρατήρησαν το παγωμένο νερό που λιώνει πώς θα πλημμυρίσει τα παραλιακά μέρη με μια απλή κατασκευή.





 Τέλος ζωγράφισαν τα περίεργα πλάσματα της αβύσσου που τους  εντυπωσίασαν και τους ενθουσίασαν. 


 

Δεν υπάρχουν σχόλια: