Σάββατο 24 Δεκεμβρίου 2022

Κάλαντα στο Κ.Α.Π.Η Ηλιούπολης

Την Παρασκευή 23/12/2022 το  Δ1΄ πήγε  για να πει τα  κάλαντα και άλλα εορταστικά τραγούδια σε ηλικιωμένους ανθρώπους στο Κ.Α.Π.Η. Ηλιούπολης.  Φυσικά για την προστασία των μεγαλυτέρων τα παιδιά φόρεσαν τις μάσκες τους, αλλά αυτό δε τους εμπόδισε στην απόδοσή τους.

                                                 


Κυρίως τους υποδέχτηκαν κύριοι....Τα παιδιά περίμεναν και κυρίες, αλλά τους είπαν πως τέτοια μέρα άλλες ετοιμάζουν τα σπίτια τους για να υποδεχτούν παιδιά και εγγόνια και άλλες φεύγουν ταξίδι.

Αμέσως μετά κάθισαν και συνομίλησαν με κάποιους θαμώνες ρωτώντας τους για τη ζωή τους, την οικογένειά τους, τις δουλειές τους και τις αναμνήσεις . Άλλοι κύριοι ήταν λιγομίλητοι, άλλοι προσεκτικοί και διδακτικοί στα λόγια τους κι άλλοι,  απλά παρακολουθούσαν τη συζήτηση.


Οι μαθητές χάρισαν κάρτες με ευχές στους θαμώνες για να τις πάρουν σπίτι τους!




Ήταν μια ιδιαίτερη επίσκεψη που δημιούργησε ευχάριστα και συγκινητικά συναισθήματα και στους μαθητές και στους ηλικιωμένους.  

Χαιρόμαστε που τα παιδιά μας συμμετείχαν σε αυτήν τη μικρή αλλά όμορφη προσφορά αγάπης σε αυτούς τους ανθρώπους που έζησαν και έδωσαν στην κοινωνία και στις οικογένειές τους  και τώρα έχουν αποτραβηχτεί από το προσκήνιο.

 


Τέτοιες μέρες, αλλά κι όλες τις μέρες να μην τους ξεχνάμε... μια αγκαλιά, ένα φιλί, μια κουβέντα, μια παρουσία κοντά τους τούς δίνει δύναμη να συνεχίσουν!

Δεν υπάρχουν σχόλια: