Δευτέρα 16 Οκτωβρίου 2023

Η Ε΄ τάξη σε περιβαλλοντικό πρόγραμμα στο Ίλιον.

 

Την Πέμπτη 12/10 οι μαθητές της  Ε΄τάξης του σχολείου μας επισκέφτηκαν το "Κέντρο της γης" της ομάδας  "Οργάνωση Γη"  στο Ίλιον όπου μέσα από βιωματικό πρόγραμμα θα αναπτύξουν την περιβαλλοντική συνείδηση και τη συνεργασία των μαθητών.

Παρακολούθησαν το πρόγραμμα "Καλλιέργεια, κομποστοποίηση" και σκοπός του ήταν να μάθουν τα  μυστικά για την καλλιέργεια των φυτών και να ευαισθητοποιηθούν ως προς την προστασία του περιβάλλοντος.





Οι μαθητές ξεναγήθηκαν στους κήπους, παρατήρησαν τη βλάστηση και τα πανύψηλα δέντρα,  και αφού προηγήθηκε συζήτηση για τα οικοσυστήματα, συμμετείχαν σε  συμβολική εκπαιδευτική  δράση σχετικά με αυτά. κατανοήσουν ότι πολλά από τα υπολείμματα των τροφών μας είναι σημαντικά για τη γονιμότητα του εδάφους. Οι μαθητές  επίσης παρατήρησαν γεωσκώληκες, σκαθάρια και άλλα μικροσκοπικά πλάσματα που συμμετέχουν σε αυτή τη φυσική διαδικασία της βιοαποδόμησης των υπολειμμάτων.

 








Στη συνέχεια περιηγήθηκαν στο βιολογικό λαχανόκηπο, όπου σε συγκεκριμένο για το σκοπό αυτό χώρο, λειτούργησαν ως μικροί καλλιεργητές, φυτεύοντας εποχικούς σπόρους.











Ενημερώθηκαν για τον τρόπο ζωής και τη φροντίδα των αγωνιστικών  αλόγων που υπάρχουν στο εκπαιδευτικό κέντρο και είδαν από κοντά κάποια άλογα στους στάβλους. 

 

Επιπλέον είδαν τον Πύργο Βασιλίσσης Αμαλίας,  άκουσαν τους πράσινους παπαγάλους στα δέντρα  και απόλαυσαν μια όμορφη βόλτα στη φύση.

             





 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: