Κυριακή 12 Οκτωβρίου 2014

Το ‘Glossomobil στo σχολείο μας!

Μία γλώσσα, μία κουλτούρα κι ένα αυτοκίνητο…
Το Glossomobil είναι ένα μοναδικό όχημα πολιτισμού, που για πρώτη φορά μεταφέρει μια ολόκληρη χώρα με τη γλώσσα και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της σε άλλες χώρες. Το ευρωπαϊκό πρόγραμμα «Γερμανικά σε κίνηση», υπό την αιγίδα της Γερμανικής Πρεσβείας Αθηνών και με συντονιστή το Goethe-Institut (Ινστιτούτο του Γκαίτε), ξεκίνησε στην Ελλάδα τη διαδρομή του από το Νοέμβριο 2011. Ένα όχημα ξεκινά από τη Θεσσαλονίκη κι ένα από την Αθήνα με σκοπό να βρεθούν σε κάθε γωνιά της χώρας, όπου υπάρχει διάθεση συνεργασίας. 
 Το πρόγραμμα βασίζεται στη βιωματική μάθηση. Ειδικά διαμορφωμένο διδακτικό υλικό επιτρέπει μία ιδιαίτερα μεγάλη ευελιξία στη διεξαγωγή του προγράμματος. Έτσι το εκπαιδευμένο διδακτικό προσωπικό  έχει τη δυνατότητα, να προσαρμόζει τις δραστηριότητες σύμφωνα πάντα με τις απαιτήσεις και το γλωσσικό επίπεδο όλων των μαθητών. Τα μέλη των ομάδων αναφέρουν πως το πρόγραμμα αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα για το πώς η μάθηση διευκολύνεται μέσω του παιχνιδιού.
Την Τετάρτη 15 Οκτωβρίου 2014, η ομάδα Glossomobil , μετά από πρόσκληση της καθηγήτριας Γερμανικής Γλώσσας κας Χαρούλας Κουρκούλη, φτάνει και στο σχολείο μας!

Δεν υπάρχουν σχόλια: