Κυριακή 11 Φεβρουαρίου 2018

Επίσκεψη Α΄και Β΄ τάξεων στο ϊδρυμα Σταύρος Νιάρχος

    Την  Πέμπτη 8-2-2018 τα τμήματα της  Α΄και της Β ΄τάξης επισκέφτηκαν το Κέντρο Πολιτισμού,  Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος και παρακολούθησαν την παράσταση για παιδιά  με το μπαλέτο  της Εθνικής Λυρικής Σκηνής   "Ο Καρυοθραύστης" των  Ρενάτο Τζανέλλα / Πιοτρ Ίλιτς Τσαϊκόφσκι.
    Τα παραμυθένια σκηνικά και κοστούμια του Κριστόφ Κρέμερ από την Κρατική Όπερα της Βιέννης και η ανάλαφρη, ονειρική χορογραφία του Ρενάτο Τζανέλλα, με το μπαλέτο με τη μουσική του Τσαϊκόφσκι παρουσιάζεται στους μικρούς θεατές σε μια γνωριμία με τις μορφές τέχνες που τα παιδιά δυσκολεύονται  να έρθουν  (ή δεν έρχονται) σε επαφή. 
    Η χορογραφία του Ρενάτο Τζανέλλα εστιάζει στο όνειρο της Κλάρας, που αποδεικνύεται μια δραματική διαδικασία ενηλικίωσης μέσα από την αγάπη και τον φόβο. Κι όπως λέει ο Ρενάτο :           " Η ατμόσφαιρα, τα χρώματα, το μακιγιάζ, ο τρόπος που είναι φτιαγμένα ακόμα και τα μουστάκια των χαρακτήρων, θα ταξιδεύουν τα παιδιά σε ένα μαγικό κόσμο, που όμως δεν είναι αυτός του παραμυθιού.  Πιστεύω ότι πρέπει να αντιμετωπίζουμε τα παιδιά με σοβαρότητα, και όχι να τους δίνουμε εύπεπτα θεάματα που δεν θρέφουν το μυαλό και τη φαντασία τους."






Δεν υπάρχουν σχόλια: