Κυριακή 11 Φεβρουαρίου 2018

Επίσκεψη της ΣΤ΄ Τάξης - ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ- "Van Gogh alive"

     Την Πέμπτη 8-2-2018  η  Στ΄τάξη επισκέφτηκε την έκθεση "Van Gogh alive" - "Η υψηλή τεχνολογία στην υπηρεσία της τέχνης"  στο Μέγαρο Μουσικής.  Μια εκπαιδευτική αλλά και διασκεδαστική έκθεση-παράσταση με διαδραστικότητα.
    Εκεί παρουσιάζεται  το συνολικό έργο του Van Gogh, ενώ αφηγείται ταυτόχρονα την δική του ιστορία, διεισδύοντας στα συναισθήματα και τις σκέψεις του, αλλά και περιγράφοντας το περιβάλλον μέσα στο οποίο μεγαλούργησε.
   Μέσα από  φωτισμούς,  χρώματα,  ήχους και μουσική  που οργάνωσε η Grande Exhibitions με την Λάβρυς γεμίζει  τον χώρο (τοίχους, πατώματα)  με γιγαντιαίες οθόνες και  ζωντανεύει τα αριστουργήματα του Βίνσεντ Βαν Γκογκ, αναδεικνύοντας της αποχρώσεις και τις λεπτομέρειες, αποκαλύπτοντας την έμπνευση και την τεχνοτροπία τους, ενώ βυθίζουν ακαριαία τον θεατή μέσα στο σύμπαν του.
 













Τα παιδιά αναγνώρισαν την υπέροχη δουλειά που έχει γίνει και εντυπωσιάστηκαν με την τεχνολογία, ενώ ανακάλυψαν πώς οι συνθήκες ζωής κάποιου  μπορεί να επηρεάσει τη σκέψη και το έργο του,  την τέχνη ...  αλλά και μια ολόκληρη εποχή!

Δεν υπάρχουν σχόλια: