Παρασκευή 20 Μαρτίου 2020

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ


Αγαπητοί γονείς,
το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, ανταποκρινόμενο στις εξελίξεις και στην αναστολή λειτουργίας των εκπαιδευτικών δομών για την ανάσχεση της μετάδοσης του κορωνοϊού, ενεργοποιεί ψηφιακά εργαλεία που θα επιτρέψουν την εξ αποστάσεως διδασκαλία και επικοινωνία μεταξύ εκπαιδευτικών και μαθητών.
Η εξ αποστάσεως διδασκαλία συνιστά το πλέον πρόσφορο εργαλείο για να διατηρήσουν οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί μας την επαφή τους με την εκπαιδευτική διαδικασία στις παρούσες, έκτακτες συνθήκες που βιώνει η χώρα μας – χωρίς να αποσκοπεί στο να υποκαταστήσει τη δια ζώσης εκπαίδευση, ούτε να καλύψει τη διδακτέα ύλη. Ξεκινάμε ένα μεγάλο εγχείρημα, για την επιτυχία του οποίου είναι καίρια η συμβολή όλων των παραγόντων της εκπαίδευσης.
Στο  Σχολείο  μας η διαδικασία θα υλοποιηθεί αρχικά από κάθε εκπαιδευτικό με ασύγχρονες μεθόδους διδασκαλίας. Ασύγχρονη είναι η διδασκαλία κατά την οποία ο/η μαθητής/τρια συνεργάζεται με τον εκπαιδευτικό σε διαφορετικό χρόνο από τη διαδικασία δημιουργίας του επαναληπτικού υλικού από τον εκπαιδευτικό, έχοντας πρόσβαση σε μαθησιακό υλικό και χρονοδιάγραμμα μελέτης μέσω διαδικτύου (σε συγκεκριμένες ιστοσελίδες ή πλατφόρμες που παρέχει το Υπουργείο). Οι εργασίες θα βασίζονται σε επαναλήψεις και δε θα γίνεται παράδοση νέου μαθήματος.
Μετά τη συγκέντρωση των απαραίτητων στοιχείων επικοινωνίας με τους μαθητές (email) θα ενημερωθείτε   για τον τρόπο υλοποίησης της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης.
Ευχαριστούμε το Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων για τη  συνεργασία στην προσπάθεια συλλογής των στοιχείων επικοινωνίας των μαθητών καθώς και όλους τους γονείς για την άμεση ανταπόκρισή τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: