Κυριακή 16 Ιουνίου 2024

ΓΙΟΡΤΗ ΛΗΞΗΣ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2023-2024


  Την Πέμπτη 6 Ιουνίου 2024 στο δημοτικό θέατρο του άλσους «Δημ. Κιντή» έγινε η γιορτή λήξης του σχολικού έτους 2023-24. Το θέατρο γέμισε χρώματα και όμορφη μουσική και τραγούδια,  ενώ μικροί και μεγάλοι παρασυρθήκαμε σε ένα πολύ ξεχωριστό μελωδικό ταξίδι.


   Ο τίτλος της καλοκαιρινής γιορτής μας ήταν «Οδός Ονείρων»  και αναφέρεται στη μεγάλη παράσταση του Μάνου Χατζιδάκι καθώς πέρασαν 30 χρόνια από τότε που ο κορυφαίος συνθέτης μας άφησε για τη δική του οδό ονείρων...

   

Στο πρόγραμμα που μας επιμελήθηκε η δασκάλα κα. Χάλκου Μαρία βλέπουμε ότι ακούστηκαν μελοποιημένα ποιήματα και τραγούδια του από το θέατρο και τον κινηματογράφο αλλά και τους κύκλους τραγουδιών του.

 Οι μαθητές και οι μαθήτριες του σχολείου μας με την καθοδήγηση των καθ. Φυσικής Αγωγής, κας. Εύης Σπανού  και κας. Κέλλυς Μπαλντά, εκτέλεσαν τις χορογραφίες με κέφι  κατά τη διάρκεια των τραγουδιών ξεδιπλώνοντας το μεγαλείο του που κυριάρχησαν στις συνθέσεις και που μας μαγεύουν, όσα χρόνια κι αν περάσουν και τιμώντας το έργο του μεγάλου δημιουργού.

Δείτε τους σε φωτογραφίες στο βίντεο :

    

Το σκηνικό ήταν εμπνευσμένο από την ομώνυμη παράσταση και αποτυπωμένο ζωγραφικά από την καθ. Εικαστικών κας. Ολυμπίας Τσουκαλή με τη συμβολή της δασκάλας κας. Μαρίας Υφαντή που το συμπλήρωσε με χάρτινα αστέρια.

 

 Πολλά συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά που πήραν μέρος και κατάφεραν να μας συγκινήσουν με τους χορούς τους και να μας κάνουν υπερήφανους.



Δεν υπάρχουν σχόλια: